Een sjamaan is een spirituele genezer, ziener en bemiddelaar tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld in traditionele culturen, vooral onder inheemse volkeren. Het woord “sjamaan” is afkomstig van de Tunguskische taal van Siberië en wordt nu wereldwijd gebruikt om vergelijkbare spirituele figuren in verschillende culturen aan te duiden.

Sjamanen hebben vaak een speciale rol in hun gemeenschappen en worden beschouwd als degenen die toegang hebben tot spirituele kennis, genezing en begeleiding. Ze worden verondersteld in staat te zijn om in een veranderde bewustzijnstoestand te treden, vaak door middel van rituele drumming, zang, dans, of het gebruik van psychoactieve planten, om contact te maken met spirituele wezens, voorouders of krachten.

De taken van een sjamaan kunnen variëren afhankelijk van de cultuur en de behoeften van de gemeenschap, maar kunnen onder meer genezing van ziekten, het voorspellen van de toekomst, het vinden van verloren voorwerpen, het brengen van regen, het begeleiden van zielen naar het hiernamaals, en het bieden van spirituele begeleiding omvatten.

Sjamanen worden vaak beschouwd als bewaarders van traditionele kennis en cultuur en spelen een belangrijke rol in het behoud van de spirituele en sociale cohesie van hun gemeenschappen. Hun praktijken kunnen echter variëren van cultuur tot cultuur, en wat als sjamanistisch wordt beschouwd in één context kan anders zijn in een andere.

Voor Spirituele genezing kunt u terecht bij Nanette, zij heeft alle kennis om u te genezen en helpt u met uw spirituele groei!

Interesse ? Contacteer dan Nanette voor een Privé Consult of een Telefonisch Consult op afspraak

Share This