Italië heeft een rijke traditie van magische praktijken en rituelen die vaak kruiden bevatten als essentiële elementen. Hier zijn enkele voorbeelden van Italiaanse rituelen met kruiden:

1. Malocchio (Boze Oog) Verwijderingsritueel:

Het boze oog wordt beschouwd als een vloek die wordt veroorzaakt door intense jaloezie of negatieve emoties van anderen. Een veelvoorkomend ritueel om het boze oog te verwijderen, omvat het gebruik van kruiden zoals rozemarijn, knoflook en basilicum. Deze kruiden worden verbrand of in een zakje gedragen als bescherming.

2. Beschermingsritueel voor het Huis:

Om het huis te beschermen tegen negatieve energieën en slechte invloeden, kunnen Italianen een ritueel uitvoeren waarbij ze kruiden zoals salie, rozemarijn en laurier verbranden als wierook. Dit wordt vaak gedaan tijdens speciale gelegenheden zoals de jaarwisseling of op belangrijke feestdagen.

3. Liefdesrituelen:

Italiaanse magie kent verschillende rituelen om liefde aan te trekken of te behouden. Kruiden zoals rozenblaadjes, lavendel en venkel worden vaak gebruikt in liefdespreparaten, baden en amuletten om romantiek en passie te bevorderen.

4. Beschermende Amuletten:

Italianen geloven sterk in de kracht van amuletten voor bescherming tegen negatieve energieën en het boze oog. Kruiden zoals basilicum, knoflook en rozemarijn kunnen worden gedroogd en verwerkt in amuletten die worden gedragen om bescherming te bieden tegen kwade invloeden.

5.Vruchtbaarheidsrituelen:

Om vruchtbaarheid te bevorderen en gezondheid te zegenen, kunnen Italiaanse vrouwen kruiden gebruiken zoals peterselie, tijm en salie in rituelen en amuletten. Deze kruiden worden geassocieerd met vruchtbaarheid, genezing en bescherming van moeder en kind.

Deze rituelen weerspiegelen de diepgewortelde overtuigingen en tradities van de Italiaanse cultuur, waarbij kruiden worden gebruikt als krachtige instrumenten voor bescherming, genezing, liefde en voorspoed.

in mijn pagina over Kruiden Magie kunt u meer te weten komen over mijn werkwijze, ik werk vnl met Mediterraanse Kruiden voor het reinigen van Negatieve Energie, Boze Oog, vloeken en het verbreken van Zwarte Magie

Voor een Privé Consult in Praktijk in Amsterdam of een telefonisch consult op afspraak kunt u contact opnemen via het contact formulier of voor meer info bellen naar 0909-0703 keuze 4 in het menu

 

Share This