Wat is nu precies het boze Oog ?

In de Joodse traditie wordt het Boze Oog beschouwd als een vorm van negatieve energie die wordt uitgezonden door jaloezie of kwaadwillende intenties van anderen. Het geloof in het Boze Oog is al eeuwenlang diepgeworteld in de Joodse cultuur en wordt vaak geassocieerd met beschermende praktijken en amuletten.

In de Joodse traditie wordt het Boze Oog vaak aangeduid als “Ayin Hara”. Het wordt beschouwd als een kracht die schade kan toebrengen aan individuen, gezinnen en zelfs eigendommen. Om zichzelf te beschermen tegen het Boze Oog, hebben Joden door de geschiedenis heen verschillende rituelen en amuletten gebruikt.

Een veelvoorkomend symbool dat wordt gebruikt om bescherming te bieden tegen het Boze Oog in de Joodse cultuur is de Hamsa, ook wel bekend als de Hand van Miriam. Deze handvormige amulet wordt vaak afgebeeld met een oog in het midden, wat verwijst naar bescherming tegen het Boze Oog.

Daarnaast wordt het reciteren van bepaalde gebeden en het uitvoeren van rituele handelingen gezien als beschermende praktijken tegen het Boze Oog. Deze praktijken variëren afhankelijk van de regionale tradities en culturele achtergronden binnen de Joodse gemeenschap.

Over het algemeen wordt het Boze Oog in de Joodse traditie serieus genomen, en het nemen van voorzorgsmaatregelen om zichzelf te beschermen tegen negatieve energie is vaak een integraal onderdeel van het dagelijks leven voor veel mensen binnen de Joodse gemeenschap.

Het gebed tegen het Boze Oog heet Ben Porat Yosef

Het volledige “Ben Porat Yosef” gebed in het Hebreeuws is als volgt:

בֶּן פֹּרָת יוֹסֵף, בֶּן פֹּרָת עֲלֵי עָיִן; בָּנוֹת צָעֲדָה עֲלֵי שׁוּר.
וַיְמָרְרֻהוּ וְרֻבְּצֻהוּ, וַיִּשְׂטְמֻהוּ וַיְרֹבְצֻהוּ רְבֻכָה. וַתִּמְרַר בּוֹ רוּבֵן; וְשִׂמְאֵל בְּנִי עַמִּי, לְכָל אֶפְרַיִם. לְמַגְנֵי אֲבוֹתַיִךְ, וַיְגֹבְרֶה עַד קֶץ הָאָרֶץ; בְּרַצְנִי עֶלְיוֹן, וְתִתֵּן בְּרָכֹת שָׁמַיִם, בְּרָכוֹת תְּהוֹם רֹבֶצֶת תַּחְתִּית, בְּרָכוֹת שָׁדַי מֵעָל, בְּרָכוֹת אָב גָּבְרֻךָּ; וַיְהִיוּ לְרֹאשׁ יוֹסֵף, וּלְקָדְקֹד נְזִיר אֶחָיו.

Voor reinigingen en bescherming tegen het Boze Oog kan ik u verder helpen in mijn praktijk , ik vervaardig krachtige amuletten tegen het Boze oog en Zwarte Magie

In mijn overige Blogs leest u over het Boze Oog in de andere verschillende culturen van het Middellands zeegebied

Bel mij op 0909-0703 optie 4 in het menu of mail naar info@nanettemediumtarotreading.com

Lees ook mijn overige blogs over zwarte magie en negatieve invloeden

Share This